„ConnectArts” – proiect nominalizat la Premiile AFCN 2018, secțiunea „Activare interdisciplinară” – este un program național de self-management pentru artiști, cu scopul de a le oferi instrumentele necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a unei cariere internaționale, prin intermediul unei platforme multimedia online dedicate: www.connectarts.ro.

Ce facem:
1. Accelerator / ateliere
Programul „ConnectArts” s-a derulat în perioada iulie-noiembrie 2018, prima etapă fiind dedicată tinerilor muzicieni cu vârsta între 18-35 ani cu studii superioare de specialitate: studenți, licențiați, masteranzi, doctoranzi. Sesiunile de lucru sprijină schimbarea de mentalitate în rândul profesioniștilor din domeniul muzicii, prin consilierea în autopromovare – de la branding personal la comunicare online.

2. Portfolio / pachete de comunicare
Atelierele de comunicare au fost finalizate prin realizarea unui pachet de comunicare solid și eficient, indispensabil în dezvoltarea unei cariere de muzician profesionist al secolului 21. Elementele componente ale portofoliilor rezultate (înregistrări audio / video, fotografii, prezentări în română / engleză / franceză / germană) sunt realizate la standarde ridicate datorită implicării unora dintre cei mai buni specialiști în sunet, imagine sau scriere creativă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

3. Platformă online / hub creativ
În luna noiembrie, Asociația Culturală ISVOR a lansat public platforma online „ConnectArts” – prima comunitate dedicată artiștilor și proiectelor colaborative generate de aceștia, platformă pe care muzicienii selectați în prima etapă au fost înscriși automat; platforma conține – pe lângă prezentările membrilor săi – secțiuni dedicate noutăților, oportunităților, tutorialelor, conținutului editorial, evenimentelor conexe (rezidențe artistice, burse de creație și mobilitate, acțiuni și evenimente culturale etc.), secțiuni ale căror scopuri sunt:
– crearea instrumentelor necesare pentru dezvoltare personală și proiecte colaborative;
– pregătirea sesiunilor ulterioare de training și consultanță pentru noi membri, etapele viitoare fiind deschise artiștilor din toate ariile tematice;
– creșterea interesului publicului larg asupra proiectelor și activităților culturale desfășurate de membrii platformei.

Proiectul „ConnectArts” este organizat de Asociația Culturală ISVOR în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), Radio România Muzical și Editura Casa Radio și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).