Skip to main content

Gradini de vara / Enescu: urban vs. traditional

„Seara orasul se insufleteste dinnou, multimea se aduna prin cafenelele sau gradinile cu muzica…”
(Eduard Marbeau – „Correspondent”, Paris 1881, despre Bucurestii sfarsitului de secol XIX)

Asociatia Culturala ISVOR va prezinta proiectul „Gradini de vara / Enescu: urban vs. traditional”, o serie de concerte ale ansamblului Imago Mundi prin care ne dorim sa promovam un program muzical original, dedicat marelui compozitor si inspirat de celebrele sale Rapsodii Romane.
Programul – primit cu entuziasm la Londra, New York, Salzburg, Tunis sau Granada, dar si la Sala Radio din Bucuresti, in premiera nationala – sondeaza sursele de inspiratie folosite de compozitor si face o paralela intre acestea si contextul mai larg al creatiilor populare / urbane muntenesti ale secolului al XIX-lea. Concertele ce se vor desfasura in cadrul proiectului sunt comentate vizual de proiectii video mixate in timp real, ansamblul Imago Mundi propunand regasirea trecutului din perspectiva artistului contemporan. Concertele au durata de o ora si sunt organizate in spatii emblematice ale Bucurestilor (Gradina Botanica, Muzeul Satului), precum si in spatii noi/neconventionale (Carturesti Carusel, Lokal, Gradina Viitorului): aceste spatii sunt, asumat sau nu, reinterpretari ale „gradinii de vara” bucurestene de la sfarsitul secolului XIX – la fel ca atunci (sau, ceva mai tarziu, in perioada interbelica), gradina de vara poate juca rolul spatiului de re-activare a comunitatilor locale; de destindere in serile calduroase de vara; de (re)conectare la viata culturala. Programul este accesibil pentru toate varstele si gusturile: publicul se va bucura sa (re)cunoasca teme precum „Am un leu si vreau sa-l beu”, „Sarba lui Pompieru”, „Tantaras cu cizme largi”, „Valeu, lupu ma mananca” sau „Pe o stanca neagra” interpretate intr-o maniera originala, cult-contemporana.
Intrarea este libera (cu exceptia biletului de acces in Muzeul Satului si Gradina Botanica).

Programul complet:

25/06 orele 18:00 – Muzeul Satului
26/06 orele 19:00 – Lokal
01/07 orele 19:00 – Gradina Botanica
02/07 orele 20:00 – Carturesti Carusel
03/07 orele 21:00 – Gradina Viitorului
15/07 orele 18:00 – Muzeul Satului
22/07 orele 19:00 – Gradina Botanica

„Gradini de vara / Enescu: urban vs. traditional” este un proiect al Asociatiei Culturale ISVOR, coproducator: Radio Romania / Radio România Muzical.

Un proiect cultural finantat de ARCUB in programul cultural „Bucuresti – Orasul In-Vizibil”.

Aflati mai multe pe http://www.gradinidevara.isvor.ro/