Skip to main content

Grădini de vară / Enescu: urban vs. tradițional

By 18 iunie 2016ianuarie 18th, 2023noutăți3 min read

„Seara orașul se însuflețește dinnou, mulțimea se adună prin cafenelele sau grădinile cu muzică…”
(Eduard Marbeau – „Correspondent”, Paris 1881, despre Bucureștii sfârșitului de secol XIX)

Asociația Culturală ISVOR vă prezintă proiectul „Grădini de vară / Enescu: urban vs. traditional”, o serie de concerte ale ansamblului Imago Mundi prin care ne dorim să promovăm un program muzical original, dedicat marelui compozitor și inspirat din celebrele sale Rapsodii Române.
Programul – primit cu entuziasm la Londra, New York, Salzburg, Tunis sau Granada, dar și la Sala Radio din București, în premieră națională – sondează sursele de inspirație folosite de compozitor și face o paralelă între acestea și contextul mai larg al creațiilor populare / urbane muntenești ale secolului al XIX-lea. Concertele ce se vor desfășura în cadrul proiectului sunt comentate vizual prin proiecții video mixate în timp real, ansamblul Imago Mundi propunând regăsirea trecutului din perspectiva artistului contemporan. Concertele au durata de o oră și sunt organizate în spații emblematice ale Bucureștilor (Grădina Botanică, Muzeul Satului), precum și în spații noi/neconvenționale (Cărturești Carusel, Lokal, Grădina Viitorului): aceste spații sunt, asumat sau nu, reinterpretări ale „grădinii de vară” bucureștene de la sfârșitul secolului XIX – la fel ca atunci (sau, ceva mai târziu, în perioada interbelică), grădina de vară poate juca rolul spațiului de re-activare a comunităților locale; de destindere în serile călduroase de vară; de (re)conectare la viața culturală. Programul este accesibil pentru toate vârstele și gusturile: publicul se va bucura să (re)cunoască teme precum „Am un leu și vreau să-l beu”, „Sârba lui Pompieru”, „Țânțăraș cu cizme largi”, „Văleu, lupu’ mă mănâncă” sau „Pe o stâncă neagră” interpretate într-o maniera originală, cult-contemporană.
Intrarea este liberă (cu excepția biletului de acces în Muzeul Satului și Grădina Botanică).

Programul complet:

25/06 orele 18:00 – Muzeul Satului
26/06 orele 19:00 – Lokal
01/07 orele 19:00 – Grădina Botanică
02/07 orele 20:00 – Cărturești Carusel
03/07 orele 21:00 – Grădina Viitorului
15/07 orele 18:00 – Muzeul Satului
22/07 orele 19:00 – Grădina Botanică

„Grădini de vară / Enescu: urban vs. traditional” este un proiect al Asociației Culturale ISVOR, coproducător: Radio Romania / Radio România Muzical.

Un proiect cultural finanțat de ARCUB în programul cultural „București – Orașul In-Vizibil”.

Aflați mai multe pe http://www.gradinidevara.isvor.ro/

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.