„Laboratorul de Muzică” promovează educația muzicală, cu accent pe școlile rurale.

În prima etapă am realizat „Dicționarul Instrumentelor Muzicale”: 15 filme scurte despre istoric, sunete, teme muzicale înregistrate, susținute vizual prin grafică animată și text prietenos – cu și despre pian, vioară, violă, violoncel, contrabas, chitară, flaut, oboi, clarinet, fagot, trompetă, corn, trombon, tubă, instrumente de percuție.

„Dicționarul” a fost distribuit prin intermediul platformelor social media și pe laboratoruldemuzica.ro, însoțit de materiale didactice – broșuri ce preiau și dezvoltă textele prezente în filme, însoțite de ilustrații explicative.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

În etapa a II-a am organizat ateliere online cu copii din școli rurale din județul Vâlcea (comunele Muereasca, Bujoreni, Budești, Berislăvești, Copăceni-Racoviță, Stoenești, Mălaia, Sălătrucel, Bunești, Golești), unde am vorbit despre muzică și compozitori și am prezentat materialele video din „Dicționar”. Cele 10 școli partenere au primit instrumente muzicale (claviaturi electronice), baza „Laboratorului de Muzică” ce va putea sprijini educația muzicală în școală și după încheierea proiectului.

„Laboratorul de Muzică” este organizat de Asociația Culturală ISVOR în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii II/2020.