Pe data de 2 iulie 2018, pe scena în aer liber din Grădinile Festivalului, Imago Mundi a susținut concertul „100” – o călătorie caleidoscopică prin peisajele muzicale din Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, Bucovina, Moldova, Basarabia, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, regiuni în sfârșit reunite la finalul Marelui Război, în 1918. Programul muzical este construit pornind de la lucrări de Enescu, Bartok, Rogalski și Satie, mari compozitori inspirați de folclorul românesc. Performat pe instrumente clasice și tradiționale, comentat vizual de proiecții video impresionante, concertul propune un amestec irezistibil, metaforic, de tradițional și contemporan.

Smetanova Litomyšl, aflat la ediția 60, este al doilea ca vechime și printre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din Cehia, un eveniment cultural desfășurat pe parcursul a trei săptămâni ce găzduiește spectacole de operă, concerte simfonice, instrumentale, muzică de cameră și alte genuri deopotrivă.

Imago Mundi sunt: Adrian Buciu – flaute, shakere / Oana Ivaşcu – oboi, tamburină / Stefan Barbu – vioară / Andreea Ţimiraş – violoncel / Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – cobză, chitară / Daniel Ivaşcu – bendir / Florin Ghenade – foto-video / Cristian Stănoiu – proiecții video live. Compozițiile și aranjamente muzicale sunt semnate de Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu.

Puteți afla mai multe despre activitatea ansamblului pe www.imagomundi.ro.

Un eveniment organizat de Smetanova Litomyšl Festival și Asociația Culturală ISVOR, susținut de Institutul Cultural Român din Praga.