Skip to main content

Isvor. George Enescu / European Christmas Fest Riga 2016

By 17 decembrie 2016aprilie 20th, 2017evenimente1 min read

La invitatia Latvijas Koncerti, ansamblul Imago Mundi a concertat joi, 15 decembrie 2016, intr-unul dintre cele mai importante spatii culturale din capitala Letoniei, Spīķeru Koncertzāle, in cadrul Festivalului International „European Christmas” de la Riga. Prezenta romaneasca este posibila datorita sprijinului Institutului Cultural Român.

Concertul, intitulat „Isvor. George Enescu” si dedicat Zilei Nationale a Romaniei, prezinta un program muzical ce sondeaza sursele de inspiratie folosite de George Enescu si face o paralela intre acestea si contextul mai larg al creatiilor populare / urbane muntenesti ale secolului al XIX-lea. Muzica este insotita de proiectii video mixate in timp real.

Infiintat in anul 2001 de Oana si Daniel Ivascu, ansamblul Imago Mundi este unul dintre cele mai creative grupuri din Romania. Cu o experienta concertistica de peste 15 ani, Imago Mundi a fost primit cu entuziasm in Austria, Belgia, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.